Контент

Яблучні кружальця в листковому тісті

Порцій: 6  
Калорійність: 275 ккал  
Час приготування: 20 хвилин підготовка, 25 хвилин випікання
Домашня

Опис

Подивіться, які симпатичні ці яблучні кружальця — наче квіточки!

Всього два основних інгредієнти — яблука та листкове тісто, хвилин 10 часу та ще 20 на випікання — і ваша родина ласуватиме запашною яблучною випічкою.

Дітям дуже сподобається допомагати вам з цими смаколиками: це ж цікаво! Виходить гарно, ще й смачно!

Рецепт яблук в листковому тісті дуже простий, вдасться кожному. Спробуйте! Тепер ці штучки наші улюблені:)

Інгредієнти:

На 12 штук:

  • 2 великих яблука
  • 450 г листково-дріжджового тіста
  • 1 яйце
  • 1 столова ложка цукру
  • 1/4 чайної ложки кориці

Інструкція:

Потрібно обирати великі яблука правильної форми, круглі та рівненькі. Тісто я взяла листково-дріжджове фірми “Рудь”, мені воно видається найсмачнішим. Із листково-дріжджовим набагато смачніше, ніж просто із листковим. Хай тісто полежить півгодинки за кімнатної температури, відтане. Яблука помийте, шкірку можна не очищувати.

Нарізаємо яблука кружальцями до 1 см завтовшки, краще десь 0,7-0,8 см.

Серединку з насінням вирізаємо кришечкою від пластикової пляшки.

Тісто нарізаємо довгими смужками до 1 см завширшки, можна тонше, теж десь 7-8 мм.

А тепер — найцікавіше обмотуємо смужками тіста яблучні кільця, не щільно, так, щоб між смужками була відстань.

Викладаємо яблука в тісті на деко, застелене пергаментом, котрий попередньо треба змастити олією.

В одній мисочці збиваємо яйце або жовток та чайну ложку молока, а в другій змішуємо цукор та корицю. Також можна притрушувати листкові пиріжечки маком чи кунжутом.

Змащуємо жовтком, збитим із чайною ложкою молока.

Та притрушуємо цукром, змішаним з корицею.

Ставимо деко в розігріту до 200-210 С духовку. Випікаємо яблука в листковому тісті 20-25 хвилин, до рум'яності.

В електричній духовці яблука в тісті випікатимуться швидше, ніж у газовій.

Смачного чаювання з яблучними кружальцями!

  1. 5
  2. 4
  3. 3
  4. 2
  5. 1

(4 голоса, в середньому: 5 з 5)

Рекомендуємо прочитати:

Додати коментар ↓

  1. дуже класне рішення! я також пекла такі печеньки, тільки з кружальцями консервованих ананасів) дуже смачно! обов"язково спробую ще з яблуками!

    • Вау! А я якраз гадала, з чим би ще можна таке спекти. Дякую за ідею з ананасами!

  2. Юльєтто, вітаю! Я зі звітом! Кружальця з яблуками в тісті вийшли просто неймовірно смачними. Діти привезли так багато яблук зі свого саду, що зварила варення, трохи заморозила, а ще лишила на різну випечку (дуже любимо пироги з яблуками). От і згадала про ваш рецепт. Раз-два і печиво готове! Дуже смачний та бюджетний рецепт, всім рекомендую! Юльєтто, дякую за ідею! Не знаю, як прикріпити світлину, хотіла показати, що у мене вийшло!

    • Ірино, вітаю Вас! Дуже рада, що рецепт сподобався! Ми теж дуже любимо випічку з яблуками, тож сподіваюся, ви іще щось смачненьке для себе підберерте на моєму сайтику:)
      Дякую, що звернути мою увагу на проблему із завантаженням світлини. Виявляється, треба було оновити плагін. Тепер знову можна завантажувати свою світлини.
      Спробуйте, будь ласка, ще раз, дуже хочеться побачити вашіе печиво з яблуками! 🙂

  3. Юльєтто, ось така красота та смакота вийшла

    • Вау! Вони як квіточки! Такі гарнющі:))) То вишеньки посередині?
      Дякую за фото!


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Додайте світлину страви, jpg

Підвал

Лічильник відвідувачів